На фона на бурните събития в Ботев (Пловдив) собственикът на клуба Антон

...
На фона на бурните събития в Ботев (Пловдив) собственикът на клуба Антон
Коментари Харесай

Босът на Ботев: Вече не уважавам Неделев!

На фона на бурните събития в Ботев (Пловдив) собственикът на клуба Антон Зингаревич разяснява обстановката при " жълто-черните ". Руският милиардер изясни своята позиция за прехвърлянето на Тодор Неделев в Лудогорец, който породи бурно неодобрение измежду почитателите на тима.

" Искам да кажа по какъв начин стоят нещата от моя страна и от страна на клуба. Тошко имаше контракт за 3 години, като през юни изтичаше втората година.

В контракта имаше и уговорка, при която може да разтрогне през юни и предходната вечер в 20:30 часа в клуба имаше позвъняване от неговия сътрудник, че има предложение от Лудогорец и желае да проведем диалог. 

Вчера сутринта организирахме среща, на която те ни показаха офертата и споделиха, че поради обстоятелството, че договорът му изтича юни не можем да желаеме доста пари.

Освен това от позвъняването вечерта, на сутринта всички документи към този момент бяха подготвени за нотариус. Как става толкоз бързо това?

Аз споделих, че не е до парите, а до това какво желае Тошко ", съобщи босът на " канарчетата " пред " Пловдивнюз ".

" Аз имах и персонален диалог с Тошко и му споделих, че знам за офертата и би трябвало да я обсъдим, с цел да вземем решение. Във връзка с приключването на контракта имахме 3 варианти - да си тръгне, да преподпише с Ботев или да оставим всичко за лятото, в случай че не може да реши в този момент, защото трансферният прозорец затваря. Той ме изслуша и сподели, че би трябвало да приказва с мениджъра си. След 5 минути ми звънна и ми сподели, че решението му е да си тръгне. 

Аз прочетох това, което той сподели, че няколко пъти ме е питал дали желая да остане и споделям, че не е по този начин. Не ме е питал няколко пъти дали желае да остане в клуба. Загубих почитание към него.

Аз изгубих почитание към него като човек. Г-н Филип Филипов също участва на диалога и превеждаше всичко, което говорихме. Истина е, че му дадох 3-те варианти, а той след 5 минути ми сподели, че желае да си тръгне ", добави още той.

" Доколкото знам от последните часове всичките документи са били подписани и договорката е финализирана преди затварянето на трансферния прозорец. Звъннаха ни в последния ден от трансферния прозорец. Не бяхме възнамерявали да се разделяме с Тошко. 

Както сами може да видите и анализирате от последния мач през уикенда и реакцията на неговия съотборник, когато беше заменен, очевидно е имало хора, които са знаели, че това е последният му мач с Ботев. Като клуб предложихме на Тошко да остане при нас, само че той избра да отиде в Лудогорец. 

Разбирам почитателите на Ботев, че това е тежка разлъка, само че във футбола това е обикновено. Разбирам и Тошко, че е приел офертата. Респект за това, което направи за Ботев в последните 10 години, като е взимал и най-висока заплата от играчите. Той е един от най-великите футболисти в историята на Ботев в последните години. 

Тошко подписа контракт с Ботев за 3 години през юли 2021 година, когато беше контузен. Въпреки това му гласувахме цялостно доверие. В Ботев той получаваше огромна заплата, само че в Лудогорец ще взима повече. Разбирам го, разбирам и почитателите, само че за мен той не споделя истината ", приключи Зингаревич.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР